ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαταδίκη Τσαβούσογλου για Καστελόριζο: «Σεβόμαστε την ελληνική σημαία»

Καταδίκη Τσαβούσογλου για Καστελόριζο: «Σεβόμαστε την ελληνική σημαία»

Πέντε ημέρες μετά τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο στο πρακτορείο Anadolu καταδίκασε το περιστατικό, δηλώνοντας ότι: «Σεβόμαστε την ελληνική σημαία». 
Ολόκληρη η δήλωση:
«Εμείς, ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι για τη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι για τη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντιδράσαμε. Πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτή τη βασική μας αρχή. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό και για τη δική μας σημαία».
Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου στο Καστελόριζο και παρά την σχετική διαμαρτυρία από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν είχε υπάρξει επίσημη καταδίκη του περιστατικού από πλευράς της Άγκυρας.