Κατά σχεδόν 1,5 φορά υπερκαλύφθηκε το 7ετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 mins read

Κατά σχεδόν 1,5 φορά υπερκαλύφθηκε το επταετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους έως 500 εκατ.ευρώ.

Η μεγαλύτερη έκδοση ελληνικής εταιρείας στην ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου καλύφθηκε πλήρως από ιδιώτες επενδυτές και υπερκαλύφθηκε μετά τη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών. Καθοριστικής σημασίας στην επιτυχία της έκδοσης διαδραμάτισαν, κατά παράγοντες της αγοράς, οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

Υπενθυμίζεται ότι από τα συνολικά κεφάλαια, ποσό της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή/και δανεισμού) επενδύσεων σε παραχωρήσεις, υποδομές και ενέργεια, με το υπόλοιπο ποσό να κατευθύνεται στην αποπληρωμή ομολογιακού και βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

Εκτός από μεγάλα έργα που προτίθεται να χρηματοδοτήσει, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι,  ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσω της θυγατρικής του ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Εκτός δηλαδή από την αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια, αυτές περιλαμβάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, με την εισηγμένη να αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου, εν μέρει λόγω και της εφαρμογής επενδυτικών κινήτρων παρόμοιων με αυτά που ισχύουν για έργα αιολικής, υδροηλεκτρικής, και ηλιακής ενέργειας, σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό χωματερών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα