ΑρχικήΕπικαιρότηταΚάπα Research: Το 65% των νησιωτών βλέπουν ως απειλή τους μετανάστες

Κάπα Research: Το 65% των νησιωτών βλέπουν ως απειλή τους μετανάστες

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου οι νησιώτες Λέσβου, Σάμου και Χίου βλέπουν ως πηγή μεγάλων δεινών τους μετανάστες, θεωρώντας μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό ότι αποτελούν απειλή για τη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας που διενεργήθηκε στα τρία νησιά και την οποία ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε προχθές στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Το 65% των ερωτώμενων στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Κάπα Research (σε δείγμα 1.203 ατόμων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από τις 11-13 Φεβρουαρίου) ανέφερε ότι οι πρόσφυγες – μετανάστες αποτελούν απειλή για τη χώρα μας.

Το 90% απάντησε ότι οι αυξημένες ροές έχουν επηρεάσει αρνητικά το νησί τους και το 56% εκτιμά ότι κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.

Το 78% απαντά ότι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ενώ το 94% αναφέρει ότι η ψυχολογία και το ηθικό των κατοίκων έχουν επηρεαστεί αρνητικά.

Το 70% τονίζει ότι αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια και το 45% θεωρεί ότι οι αυξημένες ροές οφείλονται στο ότι το καθεστώς που επικρατεί στη χώρα μας είναι αρκετά δεκτικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ