Καλλιάνος: «Έρχεται χειμώνας 30 ωρών»

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο μετεωρολόγος, και νυν βουλευτής, Γιάννης Καλλιάνος, με μια ανάρτηση του στο Facebook, μας ενημερώνει πως «έρχεται ο χειμώνας για 30 ώρες» ενώ συμπληρώνει πως «η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζεται για χιόνια».

Αναλυτικά, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει:

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ 30 ΩΡΕΣ – ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Να προετοιμάζεται η Βόρεια Ελλάδα για την πρώτη χιονόπτωση για φέτος !

Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

Τα πρώτα χιόνια

Ειδικά σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από αργά το βράδυ της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη.

Εκτιμάται ότι ειδικά των νομών Πιερίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης ίσως πρόσκαιρα έχουμε ακόμη και εκπλήξεις αν υπάρξει “συγχρονισμός” του υετού (βροχής – χιόνι) με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

Ίδιες εκπλήξεις αναμένονται και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και ίσως και Καβάλας, δηλαδή πιθανές ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα ημιορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα)

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα το κρύο θα γίνει αισθητό την Τετάρτη και θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια που περιοριστούν μόνο στα ορεινά.

Οι άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης θα ενισχυθούν πολύ στα βόρεια, θα ξυρίζει όπως λέμε και εν συνεχεία οι βοριάδες θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στην Τετάρτη. Η ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο την Τετάρτη θα αγγίζει τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ αντίστοιχα.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ 30 ΩΡΕΣ – ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΝα προετοιμάζεται η Βόρεια Ελλάδα για την πρώτη…

Gepostet von Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos am Sonntag, 1. Dezember 2019

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top