Η Estee Lauder ξεκινά παραγωγή αντισηπτικών- Κολοσσοί των καλλυντικών και της μόδας στη μάχη του κορωνοϊού

11 mins read

Τα αντισηπτικά χεριών έχουν γίνει πολύτιμος πόρος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κανείς δεν έχει αρκετό, οι καταναλωτές πανικοβάλλονται και εταιρίες- κολοσσοί ψάχνουν λύσεις ακόμα και αν δεν είναι ο συγκεκριμένος τομέας το αντικείμενό τους.

Σε αυτό το πλαίσιο πρωτόγνωρων συνθηκών, η Estée Lauder ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ανοίξει ξανά ένα εργοστάσιο στη Νέα Υόρκη, ξεκινώντας την παραγωγή αντισηπτικών.

Η Daily Report αναφέρει ότι η εν λόγω εγκατάσταση βρίσκεται στο Melville, στο Long Island.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «είναι περήφανη που συνεισφέρει στις ευρύτερες προσπάθειες πρόληψης του COVID-19» και θα ξεκινήσει την παραγωγή αυτή την εβδομάδα. «Είμαστε ευγνώμονες στους υπαλλήλους μας που εργάστηκαν ακούραστα για να το κάνουν αυτό», υπογραμμίζει.

Η Estée Lauder δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες θα διανείμει τα αντισηπτικά, λέγοντας μόνο ότι προορίζονται για «ομάδες και πληθυσμούς με μεγάλη ανάγκη, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού πρώτης γραμμής». Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρκα πρόσφερε επιπλέον 2 εκατομμύρια δολάρια για τους γιατρούς χωρίς σύνορα.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η εταιρία-τιτάνας LVMH ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει τρία από τα μεγαλύτερα γαλλικά εργοστάσια αρωματοποιίας προκειμένου να προχωρήσει στην παραγωγή αντισηπτικών, με πρόβλεψη παραγωγής 12 τόνους αντισηπτικά μέσα στην πρώτη εβδομάδα.

Μέσα σε λίγες μέρες, είχε ήδη παραδώσει χιλιάδες αντισηπτικά με dispenser σε γαλλικές υγειονομικές αρχές και νοσοκομεία.

Έκτοτε, άλλες μεγάλες εταιρείες καλλυντικών – συμπεριλαμβανομένων των L’Oreal και Coty Inc., σύμφωνα με το Allure – έχουν ξεκινήσει παρόμοιες πρωτοβουλίες, ενώ ορισμένοι σχεδιαστές μόδας έχουν αρχίσει την παραγωγή μασκών.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα