ΑρχικήΕπικαιρότηταHandelsblatt: Δυσαρέσκεια για την φόρμα εντοπισμού από τουρίστες που έρχονται Ελλάδα

Handelsblatt: Δυσαρέσκεια για την φόρμα εντοπισμού από τουρίστες που έρχονται Ελλάδα

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt εξαπολύει «βολές» κατά της Ελλάδας, με αφορμή την φόρμα που πρέπει να συμπληρώνουν όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν την χώρα.

Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως πρόκειται για «πολύπλοκη διαδικασία που προκαλεί δυσαρέσκεια στον τουριστικό κλάδο», ενώ προσθέτει ότι «αποθαρρύνει τους ηλικιωμένους ταξιδιώτες» να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και επιπλέον είναι μόνο στα αγγλικά».

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων προς την χώρα μας, από το Σάββατο 27 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου, θα πρέπει να συμπληρώνουν υποχρεωτικά τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in τους, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το σχετικό έντυπο.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Η ηλεκτρονική φόρμα που συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες: