ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Τουλουπάκη θα ζητήσει ακύρωση της δίωξης της: «Ως άλλος Διγενής...»

Η Τουλουπάκη θα ζητήσει ακύρωση της δίωξης της: «Ως άλλος Διγενής…»

Για «σκοπιμότητα που επεβλήθη της νομιμότητας» κάνει λόγο σε δήλωση της η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, και επισημαίνει ότι θα προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο για την ακύρωσή της.

H επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς διώκεται για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού καθήκοντος και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η ποινική δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη, βασίζεται στην παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή ο οποίος διενήργησε την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Αναλυτικά η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη

Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος δίωξης την όποια θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο ως απολύτως άκυρη ενώ παράλληλα θα αναδεχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χωρά μας σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα. Σήμερα η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας. Είναι μια μέρα θλίψης για τη δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό. Παρά τις αρχειοθετήσεις του ΑΠ , τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ  κ. Λ. Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε ένα τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επιμονή προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής έδωσε τη μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού. Το δόγμα του σοκ στη δικαιοσύνη δε  θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρετήσαν θα λάβουν το μισθό τους.