Η ντροπή της Σαντορίνης – Η PETA αποδεικνύει ότι βασανίζουν ακόμα τα γαϊδουράκια

8 mins read

Σάλος έχει ξεσπάσει διεθνώς από τις εικόνες και το βίντεο που δημοσίευσε η PETA αποκαλύπτοντας την φρικτή κακομεταχείριση τρων γαϊδάρων και των μουλαριών στη Σαντορίνη που συνεχίζεται. 

Σύμφωνα με την PETA, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί από το 2018, χρονιά που το θέμα προβλήθηκε για πρώτη φορά από το παράρτημα της οργάνωσης στη Γερμανία. 

Με βάση τα νέα στοιχεία, που προέκυψαν από έρευνα στην οποία συμμετείχαν αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 100 εξαντλημένα γαϊδούρια και μουλάρια εξακολουθούν να αναγκάζονται και να μεταφέρουν σαν «ταξί», τουρίστες, στα ολισθηρά σοκάκια της πόλης των Φηρών σε καθημερινή βάση.

Πολλές φορές πως τα τετράποδα δέχονται χτυπήματα με βίτσα, ενώ θέτουν σε κίνδυνο και τους περαστικούς που ανεβαίνουν τα πέτρινα σκαλοπάτια των Φηρών πεζοί, καθώς υπήρξαν καταγραφές καταστάσεων, κατά τις οποίες οι περιπατητές απωθήθηκαν ή ποδοπατήθηκαν από τα ζώα.

Μάλιστα, το 2015, μια γυναίκα τραυματίστηκε μέχρι θανάτου από ένα γάιδαρο. Παράλληλα, τα γαϊδούρια φέρουν πληγές κάτω από τη σέλα και μένουν κάτω από τον ήλιο χωρίς πρόσβαση σε σκιά και νερό για αρκετές ώρες, στα σημεία παραλαβής τουριστών, σημειώνει η φιλοζωική οργάνωση. Άλλα γαϊδουράκια, έχουν τραυματισμούς στα μάτια.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα