ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ φωτογραφία που «πονάει» τους Τούρκους- Ντοκουμέντο

Η φωτογραφία που «πονάει» τους Τούρκους- Ντοκουμέντο

Φαίνεται πως «πονάει» τους Τούρκους το φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσίασε την Τρίτη η ΕΡΤ και το οποίο δείχνει την ελληνική φρεγάτα να παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

Μάλιστα, φιλοκυβερνητικές τουρκικές εφημερίδες, όπως η Yeni Safak, κάνουν λόγο για ελληνικό… «φωτομοντάζ».

«Ελληνικό κρατικό κανάλι έκανε είδηση: «Διώξαμε το Oruc Reis» με μονταρισμένη φωτογραφία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ (Yeni Safak), που έκανε λόγο για «σκάνδαλο», παρουσιάζοντας μάλιστα και τη γνήσια φωτογραφία που – όπως ισχυρίζεται – έτυχε «επεξεργασίας» από την ΕΡΤ.

«Σκάνδαλο σε είδηση που πρόβαλε το ελληνικό κρατικό κανάλι ΕΡΤ. Στην είδηση αναφερόταν πως ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο «απομάκρυνε» από την περιοχή το πλοίο σεισμικών ερευνών Oruc Reis το οποίο συνεχίζει τις δραστηριότητες του στα ανοιχτά του Καστελόριζου, επειδή «παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Μάλιστα στην είδηση χρησιμοποιήθηκε ως τεκμήριο η φωτογραφία. Αλλά όταν αργότερα αποκαλύφθηκε πως στην φωτογραφία έχει γίνει μοντάζ, έγινε αντιληπτό πως η είδηση είναι ψευδής» αναφέρει μεταξύ άλλων η τουρκική εφημερίδα.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού της, η εφημερίδα παρουσιάζει τη φωτογραφία που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ και μια του Oruc Reis.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο φωτογραφίες διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους καθώς στην «αυθεντική» φωτογραφία φαίνεται ο γερανός του Oruc Reis, ενώ σε αυτή που έδειξε η ΕΡΤ όχι…

 Δείτε τις φωτογραφίες:

Η φωτογραφία που έδειξε η ΕΡΤ με το ελληνικό πολεμικό πλοίο κοντά στο Oruc Reis.

H φωτογραφία που παρουσίασε η Yeni Safak υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ έκανε μοντάζ