ΑρχικήΕπικαιρότηταΓώγος: «Πρέπει να προτρέχουμε και όχι να ακολουθούμε τον ιό»- Σε ετοιμότητα...

Γώγος: «Πρέπει να προτρέχουμε και όχι να ακολουθούμε τον ιό»- Σε ετοιμότητα το Plan B

Περαιτέρω μέτρα για τον κορωνοϊό πριν τον Δεκαπενταύγουστο ζήτησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ανησυχητικά πως ο δείκτης R στην χώρα μας αυτή την στιγμή είναι πάνω από 1.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που ανακοινώθηκαν χθες (10/08) είναι απαραίτητα και ακολουθούνται μετά από πολλά τοπικά lockdown σε αρκετές περιοχές «ώστε να προχωρήσουμε με αυτά τα ηπιότερα μέτρα σε σχέση με τα οριζόντια μέτρα» που όπως ο ίδιος αποκάλυψε είναι στο τραπέζι και μπορεί να ακολουθήσουν.

Το Plan B σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί

Επιπλέον, ένα μέτρο που συζητείται όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είναι ο περαιτέρω περιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που συγκεντρώνεται σε μια περιοχή ενώ ανάλογα με την πορεία της πανδημίας υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλα μέτρα που φτάνουν σε πιο επώδυνες καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, ο αριθμός των νοσηλευομένων ξεπερνά τους 100, οι οποίοι βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλες τις μονάδες της χώρας, δηλαδή υπάρχουν παντού στην Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη κλπ. Συνεπώς, υπάρχει μια έξαρση της νόσου σαφέστατη και με δυναμική επικίνδυνη και για αυτό «πρέπει να προτρέχουμε και όχι να ακολουθούμε τον ιό».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι μπήκε η έννοια της υποχρεωτικότητας σε πολλά από αυτά τα μέτρα και προστέθηκαν και άλλα διότι δεν τηρήθηκαν όπως θα έπρεπε και δεν υπήρξε συμμόρφωση που χρειάστηκε και πως το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η εφαρμογή των μέτρων καθώς και η ετοιμότητα του μηχανισμού να πάει στο plan B.