ΑρχικήΕπικαιρότηταGuardian: Γιατί βγήκε εκτός ελέγχου η Ισπανία

Guardian: Γιατί βγήκε εκτός ελέγχου η Ισπανία

Με την Ισπανία να έχει ξεπεράσει σε αριθμό νεκρών, εξαιτίας του κορωνοϊού, την Κίνα εκεί όπου αρχικά έκανε την εμφάνισή του, ο Guardian περιγράφει σε δημοσίευμά του πώς η χώρα έφτασε σε αυτή την κατάσταση μόλις σε 18 ημέρες.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι το Σάββατο 7 Μαρτίου, 24 ώρες πριν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώσουν σε όλη την Ισπανία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και 9.000 οπαδοί του Vox φτάσουν στη Μαδρίτη για εκδήλωση του ακροδεξιού κόμματος, οι Aρχές στη βόρεια περιοχή της Λα Ριόχα λάμβαναν κάποιες δύσκολες αποφάσεις .

Εκείνο το Σαββατοκύριακο η Ισπανία είχε επιβεβαιώσει 430 κρούσματα του κορωνοϊού. Και επειδή 60 από αυτά προέρχονταν από κηδεία στη Χώρα των Βάσκων, η περιφερειακή κυβέρνηση της Λα Ριόχα έδωσε εντολή για καραντίνα ολόκληρων τμημάτων μιας γειτονιάς στη μικρή πόλη Χάρο.

Δεκαοκτώ ημέρες αργότερα, η Ισπανία επιβεβαίωσε, χθες, 47.610 κρούσματα και 3.434 νεκρούς, περισσότερους θανάτους από την Κίνα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 14% των θυμάτων κορωνοϊού της χώρας, διαμαρτύρονται για την έλλειψη βασικού εξοπλισμού προστασίας, ένα παγοδρόμιο στη Μαδρίτη έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο, ενώ ένα τεράστιο συνεδριακό κέντρο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο, υπενθυμίζει ο Guardian.