ΑρχικήΕπικαιρότηταΓηροκομείο Γλυφάδας: 5 κρούσματα και αναφορές για εργαζόμενους χωρίς μάσκες και γάντια

Γηροκομείο Γλυφάδας: 5 κρούσματα και αναφορές για εργαζόμενους χωρίς μάσκες και γάντια

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 5 κρούσματα, ενώ γίνονται αναφορές για εργαζομένους στο γηροκομείο οι οποίοι δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα και γάντια όπως θα έπρεπε.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 5 τρόφιμοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, ενώ το γηροκομείο δεν έχει εκκενωθεί ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ1, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Γλυφάδας, Δημήτρης Ακρίβος είπε ότι «δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους, ούτε από τον ΕΟΔΥ, ούτε από την Πολιτική Προστασία. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια εργαζόμενη στο γηροκομείο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Αμέσως ενημερώθηκε από τους υπευθύνους ο ΕΟΔΥ, έκανε τεστ σε όλους, εργαζομένους και ηλικιωμένους και τα δύο πρώτα βγήκαν όλα αρνητικά. Εν συνεχεία έγινε και τρίτο τεστ και εκεί βρέθηκαν θετικοί στον ιό ορισμένοι.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το ένατο περιστατικό σε γηροκομείο από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη από τις «εκρήξεις» κορωνοϊού στις οποίες είχαμε δεκάδες θύματα. Κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και σε μονάδες στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κατά το πρώτο επιδημικό κύμα.

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων χθες

Συνολικά 508 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 81 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 8 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα, η Αττική καταγράφει 227 νέες περιπτώσεις μολύνσεων Covid-19, ενώ η Θεσσαλονίκη έφθασε τα 63 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.