Γενί Σαφάκ: Με 15 πολεμικά πλοία, ντρόουνς και F16 στην Αν. Μεσόγειο η Τουρκία

7 mins read

Με 15 πολεμικά πλοία, ντρόουνς και μαχητικά F16 κατέβηκε η Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπου ετοιμάζεται για έρευνες το ερευνητικό της σκάφος Ορούτς Ρέις σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ.

Όπως μεταδίδει το Sigmalive, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο της «Το προστατεύουν 15 πλοία», επισημαίνοντας ότι τα τουρκικά πολεμικά έκαναν πτήσεις  σε χαμηλό ύψος πάνω στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα το Ορούτς Ρέις το οποίο είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια συνοδεύεται από δύο βοηθητικά σκάφη, το Άταμαν και το Τζενγκίζ Χαν.

Σε δηλώσεις του στην Γενί Σαφάκ ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουντερίζ αναφέρει ότι την τελευταία φορά που η Τουρκία είχε ανακοινώσει έρευνα σε εκείνη την περιοχή ήταν τον Οκτώβριο του 2018 αλλά επειδή τότε δεν είχε ανακηρύξει υφαλοκρηπίδα και δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία με τη Λιβύη τελικά η έρευνα δεν έγινε. Υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία προηγείται 1-0 και ότι επειδή η Ελλάδα δεν έχει δηλώσει υφαλοκρηπίδα στην περιοχή εκείνη δεν έχει ούτε δικαίωμα να εκδώσει NAVTEX για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα