Γκάγκα: «Οι κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία λειτουργούν κανονικά – Είναι ζήτημα να έχουμε 4 κενές»

9 mins read

Η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην εκπομπή Briefing του Action 24 με τον Γιώργο Πιέρρο επεσήμανε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο παραμένει διαχειρίσιμη ενώ ξεκαθάρισε οι 50 κλίνες ΜΕΘ δωρεά της Βουλής λειτουργούν κανονικά.

«Φαίνεται ότι η Αθήνα ξεπερνάει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού με λίγες απώλειες, μακριά από τις εικόνες της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για την άρση του lockdown. Συνέστησε, επίσης, «να περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με λίγους φίλους και όχι με διαφορετικές παρέες συνεχώς».

Σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ της Βουλής και τη λειτουργία της, η κ. Γκάγκα διευκρίνισε ότι λειτουργούν κανονικά και μόλις 4 εξ αυτών είναι κενές: 

«Έχουμε τρεις μονάδες που λειτουργούν καλά και οι τρεις. Η τρίτη μονάδα που είναι πολύ μεγάλη, η καινούργια της Βουλής, οπωσδήποτε λειτούργησε σιγά-σιγά και μπήκε σε όλη τη διαδικασία σιγά-σιγά γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαχειριστείς από την αρχή μία μονάδα με 50 κρεβάτια. Εδώ είναι δύσκολο να διαχειριστείς τα 5 ή τα 10 (κρεβάτια), σκεφτείτε τα 50.  Οπότε πήγαμε σιγά και προσεκτικά γιατί ήταν ομάδες ανθρώπων που δουλεύουν για πρώτη φορά μαζί (…) Λειτουργούν τα κρεβάτια. Δεν λειτουργούν αν χρειαστεί, λειτουργούν ήδη. Δηλαδή είναι ζήτημα να έχουμε τέσσερα κρεβάτια κενά».

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα