ΑρχικήΕπικαιρότηταΕξέγερση στη Μόρια: Μητέρα και παιδί νεκροί, 5 τραυματίες - Έκρυθμη η...

Εξέγερση στη Μόρια: Μητέρα και παιδί νεκροί, 5 τραυματίες – Έκρυθμη η κατάσταση

Τραγικός ο απολογισμός της έκρυθμης κατάστασης στη Μόρια της Λέσβου με νεκρούς μία μητέρα και το παιδί της και πέντε τραυματίες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού έβγαλαν μέσα σε μια κουβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Νωρίτερα

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε το απόγευμα. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, επιβεβαιωμένο είναι ότι έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ιδιωτικό ΙΧ μία απανθρακωμένη σωρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο νεκροί, μία γυναίκα κι ένα παιδί, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

https://www.facebook.com/politika.lesvos/videos/2726951587323605/

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει.

Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. Στο σημείο μεταβαίνουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Φόβοι για δύο νεκρούς στη Μόρια – Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη

Για το θρίλερ στη Μόρια με την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον καταυλισμό μίλησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο δήμαρχος Μυτιλήνης Ευστράτιος Κυτέλης.

Όπως τόνισε: “Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι τεταμένη η ατμόσφαιρα. Επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών. Έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από έναν οικίσκο και επεκτάθηκε στα κτήματα. Κάηκαν 7 οικίσκοι και κάηκαν και 7 στρέμματα ελαιώνα. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μια μάνα κι ένα παιδάκι μέσα από τον οικίσκο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το γεγονός, αλλά, όπως φαίνεται, είναι αληθές. Τείνει η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο” δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μυτιλήνης.

“Η κατάσταση δεν είναι καλή. Κινδυνεύουμε όλοι. Είμαστε έξω από την πύλη και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε ώστε να υπάρξει ύφεση των γεγονότων και να αποφευχθούν οι εξεγέρσεις των μεταναστών” πρόσθεσε.

Επιβεβαιώνεται η μεταφορά απανθρακωμένης σορού πριν λίγο στο νοσοκομείο. Όπως ανέφερε και ο ΣΚΑΪ, Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι το απανθρακωμένο πτώμα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ανήκει σε γυναίκα, ενώ για το δεύτερο θύμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι ίδιες πληροφορείς αναφέρουν ότι είναι πιθανότατα παιδί.

Λόγω του τεταμένου κλίματος αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και στο νησί μεταβαίνουν με C130 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη Λέσβο μεταβαίνει και ο υφυπουργός αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου.

Για κάθε νέα πληροφορία το dailypost.gr και το MarketNews.gr σας ενημερώνουν

Νωρίτερα

Η ατμόσφαιρα είναι ασφυκτική λόγω των πυκνών καπνών που έχουν καλύψει την περιοχή ενώ και η κατάσβεση είναι επίσης δύσκολη λόγω του συνωστισμού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στην περίφραξη του καταυλισμού και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο PZL από αέρος, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν και επίγειες δυνάμεις. Επί τόπου έχουν σπεύσει τρία οχήματα με έξι άνδρες, ενώ στη Μόρια σπεύδει και ο Δήμαρχος Λέσβου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες παρεμπόδισαν την πυροσβεστική.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα».

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Σημειωτέον ότι η κατάσταση στη Μόρια είναι τραγική, ενδεικτικό είναι ότι πριν λίγες μέρες πατήθηκε από φορτηγό ένα πεντάχρονο παιδάκι μέσα σε χαρτόκουτο.