Folli Follie: Εισαγγελική έρευνα για τα στοιχεία περί εμπλοκής υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

14 mins read

Στην εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας έχουν διαβιβαστεί τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της PwC για την φερόμενη εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Folli Follie.

Η δικογραφία από την αρμόδια ανακρίτρια έχει φθάσει στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου και μελετάται προκειμένου να αποφασιστεί αν θα σταλεί στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Σε αυτήν την περίπτωση αμελλητί η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα θα αποσταλεί στη Βουλή και για τα μη πολιτικά θα διενεργηθεί έρευνα.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας θα είναι η αξιολόγηση όσων περιλαμβάνονται στον φάκελο που απέστειλε η ανακρίτρια ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων από όσα αποκαλύπτει η επίμαχη, ενδιάμεση, έκθεση της PwC από διαχειριστικό έλεγχο που διενέργησε για την εταιρία κοσμημάτων.

Στην περίπτωση που ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από τα επίμαχα στοιχεία προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων , θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Βουλή για το σκέλος που αφορά πολιτικούς και θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για φυσικά πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται. Η δικογραφία που ενδεχομένως σχηματιστεί σε αυτήν την περίπτωση θα διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την κύρια υπόθεση της FF.

Ο φάκελος που απεστάλη στην Εισαγγελία αφορά στοιχεία που συμπεριέλαβε και αξιολόγησε ο ελεγκτικός οίκος στην έκθεση που παρέδωσε στην ανακρίτρια , στα οποία γίνεται αναφορά συγκεκριμένων προσώπων, πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ως “συμμάχων” της FF τα οποία εμφανίζονται να δρουν προκειμένου να ωφεληθεί η εταιρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που κυρίως αφορούν ηλεκτρονική αλληλογραφία στελέχους της εταιρίας προς τον γιο του ιδρυτή της Folli Follie και επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Ομίλου, οι αναφερόμενοι πολιτικοί χαρακτηρίζονταν “σύμμαχοι μας” και εμφανίζονται να καθυστερούν τις διαδικασίες σε βάρος της εταιρίας κ.α τoν Μάιο του 2018 οπότε μόλις είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με αφορμή την δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφέρονταν πως οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group πιθανόν δεν ήταν ακριβή.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα