Φοιτητές στοχοποιούν καθηγητές ΑΕΙ επειδή υπέγραψαν υπέρ της απόφασης πρύτανη του ΑΠΘ

14 mins read

Φοιτητές στοχοποιούν καθηγητές τους διότι υποστήριξαν τη νομιμότητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά στην «Καθημερινή».
Αφορμή το γεγονός ότι υπέγραψαν το κείμενο στήριξης του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές, με βάση τον νόμο, να παρέμβουν για να αποτραπεί κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Κατόπιν έγινε επέμβαση των ΜΑΤ. Το κείμενο στήριξης του κ. Παπαϊωάννου υπέγραψαν συνολικά 224 καθηγητές και η συμπλήρωση υπογραφών συνεχίζεται.
Συγκεκριμένα, το κείμενο της παράταξης λέει: «Ή με τους φοιτητές σας ή με τη βαρβαρότητα! Προς μεγάλη λύπη και απογοήτευσή μας διαβάσαμε σε γνωστή διαδικτυακή φυλλάδα, με την οποία οι έγκριτοι καθηγητές μας αρέσκονται να συνομιλούν, κείμενο υποστήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ με υπογραφές από κάτω πολλών καθηγητών. Ανάμεσα στα ονόματα και οι καθηγητές Μαρία Δ. Ευθυμίου (Ιστορικό – Αρχαιολογικό), Παρασκευάς Κονόρτας (Ιστορικό – Αρχαιολογικό), Ευάνθης Χατζηβασιλείου (Ιστορικό – Αρχαιολογικό), Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου (Φιλοσοφίας), Γεώργιος Βασίλαρος (Φιλοσοφίας). Ενα έχουμε να πούμε: οι καθηγητές αυτοί και επίσημα με τη δήλωσή τους παίρνουν διαζύγιο από οποιαδήποτε παιδαγωγική φύση και πτυχή διακρίνει το “έργο” τους. Την ίδια ώρα που η κοσμητεία της Φιλοσοφικής ΑΠΘ, πλήθος καθηγητών και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, στάθηκαν δίπλα στους φοιτητές ακόμα και με το ίδιο τους το κορμί, όταν εκείνοι βασανίζονταν από την αστυνομία, οι παραπάνω “καθηγητές” πήραν θέση υπέρ ενός από τους πιο συντηρητικούς πρυτάνεις, που κάλεσε τα ΜΑΤ μέσα στη σχολή να δείρουν φοιτητές. Πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν απέναντι! Παίρνουν την ευθύνη και την επιλογή να υποστηρίξουν τα ΜΑΤ στις σχολές, ξύλο, βασανισμούς φοιτητών και συλλήψεις, και αυτό πρέπει να είναι γνωστό σε όλες και σε όλους μας! Οποιος ονειρεύεται να δέρνουν τους φοιτητές στους οποίους διδάσκει, όποιος φοβάται τους φοιτητές, δρα εναντίον τους. Τα πανεπιστήμιά μας μάς ανήκουν! Ντροπή για τους καθηγητές μας που δημόσια και σε μια τέτοια σκοτεινή συγκυρία και περίοδο επέλεξαν να συνταχθούν με το σκοτάδι! Θα μας βρουν απέναντι».
Πηγή: kathimerini.gr

Facebook Comments

Τελευταία Νέα