ΑρχικήΕπικαιρότηταΈβρος: Μεγάλη φωτιά στα σύνορα - Κάηκαν οι καταυλισμοί μεταναστών (video)

Έβρος: Μεγάλη φωτιά στα σύνορα – Κάηκαν οι καταυλισμοί μεταναστών (video)

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής ήταν όλη τη νύχτα οι Ελληνικές δυνάμεις στις Καστανιές Έβρου, καθώς μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε, πίσω από τον φράκτη, κάτω από άγνωστες συνθήκες, στον καταυλισμό των μεταναστών στην τουρκική πλευρά.

Οι Ελληνικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ακόμα, αν η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από τις φωτιές που ανάβουν οι μετανάστες στο δάσος μέσα στον πρόχειρο καταυλισμό που έχουν στήσει στη περιοχή, ή από άλλη αιτία.

https://www.youtube.com/watch?v=F9Pn6c1HU1w

Οι τουρκικές αρχές, αφού είδαν ότι δεν μπορεί να παραβιαστεί ο φράκτης, επιδιώκουν την απομάκρυνση μεγάλης μερίδας μεταναστών και προσφύγων από το Παζαρκουλέ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Είναι πιθανό να φοβήθηκαν ότι ο καταυλισμός των προσφύγων στο σημείο εκείνο θα μπορούσε να μεταβληθεί σε υγειονομική βόμβα και να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα απ’ αυτά που ήδη αντιμετωπίζει η Τουρκία από την πανδημία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μελών ΜΚΟ στα social media, άνδρες της στρατοχωροφυλακής γκρέμισαν πολλά από τα πρόχειρα καταλύματα που είχαν στηθεί εκεί το τελευταίο διάστημα και μετανάστες οδηγήθηκαν με λεωφορεία στην ενδοχώρα σε άγνωστη περιοχή.