Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα

10 mins read

Το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας επιβεβαίωσε επίσημα ότι το 8χρονο παιδάκι έφυγε από τη ζωή από διφθερίτιδα.

«Σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις. Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό πως το παιδάκι είχε λάβει και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα. Ο 8χρονος ήταν ορφανός και παρέμενε σε ίδρυμα μέχρι τα 5 του χρόνια.  Στη συνέχεια, υιοθετήθηκε από γονείς και έφυγε από το ίδρυμα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε για το άτυχο αγοράκι:

«Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Facebook Comments