ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπέτειος Γρηγορόπουλου: Περισσότερες από 100 προσαγωγές - Σημειώθηκε ένταση στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Περισσότερες από 100 προσαγωγές – Σημειώθηκε ένταση στα Εξάρχεια

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας με τις 60 να είναι στα Εξάρχεια, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια, όταν ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε κρατώντας ένα πανό. Αμέσως μετά αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Κινητικότητα από 20 άτομα καταγράφηκε νωρίτερα στο ΒΟΞ ενώ μέλη του ΚΚΕ ΜΛ εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις στις οδούς Γραβιάς και Μπενάκη.

Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ έχει προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια. Επίσης, άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ έκαναν έφοδο στην Πλατεία Εξαρχείων προσάγοντας άγνωστο αριθμό ατόμων.

Όπως έγινε γνωστό προσήχθησαν επίσης 50 καλλιτέχνες από το σημείο που το 2008 δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Να σημειωθεί πως με βάση την υπ’ αριθ. 7001/2/92/1-α από 5/12/2020 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας από σήμερα αστυνομικοί των ΜΑΤ θα φέρουν στα χέρια τους κάμερες που θα καταγράφουν τις κινήσεις τους.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις μέχρι τις 12 το βράδυ.

Σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου κλείνουν με νέα εντολή της ΕΛΑΣ. Έτσι έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό ” Πανόρμου”, “Αμπελόκηποι”, “Συγγρού_Φιξ”, “Ν. Κόσμος”, “Δάφνη”, “Αιγάλεω”, “Ελαιώνας”, “Κεραμεικός”, ” Μεταξουργείο” στις γραμμές 2 και 3.

Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί ” Κ.Πατήσια”, ” Αγ. Νικόλαος”, “Θησείο”, “Πετράλωνα” και “Καλλιθέα” της γραμμής 1.