ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπεκτείνεται η λειτουργία Πολυδύναμων Δημοτικών Ιατρείων στην Αθήνα

Επεκτείνεται η λειτουργία Πολυδύναμων Δημοτικών Ιατρείων στην Αθήνα

Τη λειτουργία Πολυδύναμων Δημοτικών Ιατρείων επεκτείνει ο Δήμος Αθηναίων υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Η νέα δημοτική αρχή οργάνωσε σε ελάχιστους μήνες τόσο την πρόσληψη, όσο και την κατανομή ανά ιατρείο, ιατρών και παραϊατρικού προσωπικού.

Ήδη λειτουργεί βάσει του νέου μοντέλου, το Δημοτικό Ιατρείο του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος στην οδό Χανίων στην Κυψέλη και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Εκεί οργανώθηκε γρήγορα αλλά με απόλυτη διαφάνεια (μέσω ΑΣΕΠ) η πρόσληψη 22 ατόμων (ιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων κ.α.) με σκοπό την άμεση παροχή υπηρεσιών Υγείας και με επίκεντρο τις τόσο δοκιμαζόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με δωδεκάωρο ωράριο λειτουργίας (από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ), παρέχονται υπηρεσίες υγείας από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, βελτιώνοντας σημαντικά την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Παράλληλα, οργανώθηκε η πρόσληψη επιπλέον 21 ιατρών, πολλών ειδικοτήτων, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των δημοτών σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλα τα υπάρχοντα Δημοτικά Ιατρεία.

Επιπρόσθετες δράσεις του Δήμου με βάση το πλάνο και τις δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου στην 7η Δημοτική Κοινότητα (η μόνη η οποία, αν και πολυπληθέστατη, δε διαθέτει) καθώς επίσης και η κτιριακή αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων του Νέου Κόσμου (2η Δημοτική Κοινότητα), και της οδού Σόλωνος (1η Δημοτική Κοινότητα) που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται.

Στόχος είναι όλα τα Δημοτικά Ιατρεία σταδιακά να λειτουργούν ως Πολυδύναμα με βάση το νέο αυτό μοντέλο προς όφελος των δημοτών της Αθήνας.

«Η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν αποτελεί μόνο σημαντική προϋπόθεση πρόληψης και πρόνοιας. Είναι και ένδειξη σεβασμού προς τις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Είναι η ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας που δικαιούνται να απολαμβάνουν. Στις κατάλληλες συνθήκες, την ώρα που τα χρειάζονται, στα σημεία που τους εξυπηρετούν», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.