ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπεισόδια με χημικά και προσαγωγές στην Αθήνα - Έκανε δεύτερη πορεία το...

Επεισόδια με χημικά και προσαγωγές στην Αθήνα – Έκανε δεύτερη πορεία το ΚΚΕ

Μεγάλη ένταση και σοβαρά επεισόδια με αρκετές προσαγωγές έχουν σημειωθεί στο Κέντρο της Αθήνας στα Προπύλαια και στην οδό Σταδίου μέχρι την Ομόνοια, με την ΕΛ.ΑΣ  να επιστρατεύει τις αύρες.

Σύμφωνα πληροφορίες, ομάδα περίπου διακοσίων ατόμων βρέθηκε στην οδό Πανεπιστημίου. Ξέσπασαν επεισόδια και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης και ακολούθησαν πολλές προσαγωγές.

Αφορμή ήταν η άρνηση των συγκεντρωμένων να εγκαταλείψουν το σημείο ενώ επιχείρησαν να κάνουν πορεία παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Το ΚΚΕ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση: «Δε λένε για ποιο λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν με χειροπέδες. Προπυλακίστηκε ο Παφίλης . Δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας και μας μιλούν για τη δημόσια υγεία. Έγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές. Είναι εδώ η ΚΟ του ΚΚΕ». «Έχουν δώσει εντολή σε κάποιους , αν τους έχουν δώσει εντολή, να κάνουν αυτά τα αίσχη. Ξέρουν ότι ο νόμος και η εντολή της κυβέρνησης είναι να υπάρχει εντολή εισαγγελέα για διάλυση συγκέντρωσης», δήλωσε σχετικά με τη στάση της ΕΛΑΣ.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης κάνει λόγω για απρόκλητη επίθεση στην ειρηνική διαδήλωση στα Προπύλαια περνώντας χειροπέδες σε μέλη του κόμματος ενώ όπως κατήγγειλε εμπόδισαν τον γγ του ΚΚΕ και βουλευτές να συμβάλλουν ώστε οι προσαχθέντες να αφεθούν ελεύθεροι. «Ζητάμε από την κυβέρνηση να απελευθερώσει τους διαδηλωτές. Ντροπή να γυρίζετε τη χώρα στις μαύρες εποχές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εικόνα από την πορεία νωρίτερα