Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Επεισόδια και επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στα Εξάρχεια ενάντια σε σταθερή διμοιρία των ΜΑΤ που περιφρουρεί στηνοδό Χαρίλαου Τρικούπη,  μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε από ομάδα νεαρών λίγο μετά τις 10:20.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στην επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η ρίψη των 10 περίπου μολότοφ έγινε από περίπου 20 άτομα με κουκούλες που συμμετείχαν στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο νωρίτερα, ενώ λίγο πριν είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Μεσολογγίου. Στη συνέχεια έστησαν οδοφράγματα, υποχώρησαν και διασκορπίστηκαν.

 

Υπενθυμίζεται η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη:

Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια!

πηγή: ethnos.gr

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top