ΑρχικήΕπικαιρότηταΈνας- ένας παραδίδονται οι Χρυσαυγίτες- Η στιγμή της παράδοσης του Μιχαλολιάκου (video)

Ένας- ένας παραδίδονται οι Χρυσαυγίτες- Η στιγμή της παράδοσης του Μιχαλολιάκου (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία συλλήψεων των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, ενώ πολλοί εξ αυτών παραδίνονται μόνοι τους, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που τους έδειξε τον δρόμο της φυλακής.

Παραδόθηκε στην αστυνομία και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Πριν από λίγη ώρα, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βγήκε από το σπίτι του στην Πεύκη, συνοδευόμενος από την κόρη του Ουρανία και αμετανόητους υποστηρικτές του, οι οποίοι εξακολουθούσαν να συμπεριφέρονται ως «τάγμα εφόδου» που προστατεύει τον αρχηγό του, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. 

Δίχως να σταματούν να βρίζουν, οι υπερασπιστές του περικύκλωσαν τον Μιχαλολιάκο που μπήκε σε ένα αυτοκίνητο με κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ. 

Δείτε τη στιγμή της παράδοσης:


Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής από τους 38 καταδικασθέντες, οι 11 βρίσκονταν στο δικαστήριο,  οπότε θα συλληφθούν εκεί. Συγκεκριμένα, μετά την μη αναγνώριση ανασταλτικών συνελήφθησαν μέσα στο δικαστήριο καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών, ο πρώην βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Οι 5 παραδόθηκαν σε αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους, με την ΕΛ.ΑΣ. να παραμένει σε εγρήγορση για τους υπόλοιπους.

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης που παραδόθηκε στη Νίκαια και ο Γιώργος Τσακανίκας στον Πειραιά, όπως επίσης παραδόθηκε ο Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Αυτοβούλως να παραδοθεί πήγε και ο πρώην βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής στο ΑΤ Ραφήνας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία, είμαι 100% αθώος. Απλά βοήθαγα τον κόσμο, αυτό το δικαστήριο είναι θέατρο του παραλόγου, με καθαρά πολιτική βούληση» δήλωσε ο Γιώργος Γερμενής στις κάμερες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Και συνέχισε «Όλοι όσοι με ξέρουν και με ακολούθησαν είναι 100% αθώοι, σε κανένα κατηγορητήριο δεν υπάρχω, έδειξα την αθωότητά μου στο δικαστήριο, δεν είμαι καν διευθυντικό στέλεχος όπως με παρουσιάζουν. Κοίταγα την οικογένειά μου, την εργασία μου και πώς θα τα βγάλω πέρα», καταλήγοντας ότι «Γίναμε βουλευτές για να καταλήξουμε στη φυλακή».

Σύμφωνα με τη διαδικασία είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.