Εμπλοκή με Λαγό – Κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου

11 mins read

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του.

Ειδικότερα, ο  Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανάφερε ο Γ. Λαγός.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος είναι καθ’ οδόν, όπως αναφέρθηκε.

Λαγός: Θέλω να μιλήσω για δύο λεπτά, θέλω να καταθέσω αίτημα εξαίρεσης του Δικαστηρίου σας. Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας και έχει καταπατηθεί το τεκμήριο αθωότητας. 

Πρ: Πιο αργά για να τα καταγράφει ο κ. γραμματέας Για ποιόν μιλάτε; 

Λαγός: Για τον εαυτό μου. Επειδή υπάρχει άμεση και έμμεση παρέμβαση ακόμα και από τον Πρωθυπουργό της χώρας που σας πίεσαν για την απόφασή σας, έχει καταπατηθεί το τεκμήριο αθωότητας. 

Πρ: Σιγά, σιγά για να καταγράφουμε.

Λαγός: Εδώ δεν υπάρχει απλή υπόνοια, είναι συγκεκριμένα στοιχεία για όσα ανέφερα πριν. 

Πρ: Τα έχετε αυτά τα στοιχεία; 

Λαγός: Θα έρθει ο συνήγορός μου να τα εξειδικεύσει.

Πρ: Είναι εδώ ο συνήγορός σας.

Λαγός: Θα έρθει άλλος δικηγόρος, ο κ. Πλεύρης.

Πρ: Σε μισή ώρα να είναι εδώ ο δικηγόρος σας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα