Ελλάκτωρ: Προτεινόμενη έκδοση senior ομολογιών €600 εκατ.

7 mins read

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι η εξ ολοκλήρου θυγατρική της, ELLAKTOR VALUE PLC, η οποία είναι εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της Ουαλίας, προτίθεται να προβεί στην έκδοση και διάθεση (η “Έκδοση”) πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας €600 εκατομμυρίων με λήξη το 2024 (“Ομολογίες”), υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι πρόσοδοι της Έκδοσης θα διατεθούν

(i) για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και των θυγατρικών της, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ Α.Ε.,

(ii) για την καταβολή των αμοιβών και των εξόδων της Έκδοσης, και

(iii) για  γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί για το προαναφερθέν συνολικό ποσό ή ότι θα ολοκληρωθεί. Οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου 2019.

Οι HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc, ενεργούν από κοινού ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners), η Goldman Sachs International ενεργεί ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunner) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Ambrosia Capital Ltd και AXIA Ventures (Athens Branch), ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Managers) σχετικά με την Έκδοση.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα