Ελλάκτωρ: Ανοίγει βιβλίο προσφορών για senior ομόλογο €50 εκατ.

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στην έκδοση senior ομολόγου ονομαστικής αξίας 50 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 6 3⁄8 % και λήξη το 2024 προχωρά η Ελλάκτωρ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην έκδοση μέσω της θυγατρική της, ELLAKTOR VALUE PLC, εταιρεία που έχει συσταθεί σύμφωνα με το δίκαιο της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις των νέων ομολογιών θα είναι οι ίδιοι/ες με εκείνους/νες των πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 600 εκατ. ευρώ λήξεως το 2024, τις οποίες έχει ήδη εκδώσει η εταιρεία στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Οι νέες ομολογίες θα αποτελούν ενιαία σειρά και αναμένεται να ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τις υφιστάμενες ομολογίες για όλους τους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, απαλλαγών από υποχρεώσεις (waivers), τροποποιήσεων όρων, εξοφλήσεων και προσφορών για την επαναγορά τους.

Οι πρόσοδοι της έκδοσης θα διατεθούν:

1. Για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών σχετικών με τις δραστηριότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των παραχωρήσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2020.

2. Για την καταβολή σχετικών αμοιβών και εξόδων, και

3. Για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Οι HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc, ενεργούν από κοινού ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners), η Goldman Sachs International ενεργεί ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunner) και οι Alpha Bank., Eurobank Ergasias, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς, Ambrosia Capital Ltd, AXIA Ventures Group Ltd και EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ, ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Managers) σχετικά με την Έκδοση.

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top