ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκτακτες εισηγήσεις για νέα, αυστηρά μέτρα μετά τα 1.547 κρούσματα- Ποια θα...

Έκτακτες εισηγήσεις για νέα, αυστηρά μέτρα μετά τα 1.547 κρούσματα- Ποια θα είναι

Ένα lockdown σε αναμονή είναι αυτό της Θεσσαλονίκης καθώς τα χιλιάδες rapid τεστ που θα πραγματοποιήσει αύριο ο ΕΟΔΥ, απλώς θα επιβεβαιώσουν αυτό που όλοι όσοι ασχολούνται, γνωρίζουν: Η Θεσσαλονίκη θα βαφτεί «κόκκινη» και θα εφαρμοστεί lockdown.

Άλλωστε οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: όταν μία περιοχή με πληθυσμό σχεδόν 1 εκατομμυρίου έχει όσα περίπου κρούσματα (384) έχει η Αθήνα (419) που έχει πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, σημαίνει ότι η αλματώδης αύξηση πρέπει να φρενάρει. Ειδικά δε όταν η Θεσσαλονίκη δεν έχει τη δυνατότητα αύξησης των ΜΕΘ covid, όπως η Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση είναι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού, σε πανελλαδική εφαρμογή. Πρόκειται για μέτρο που ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4. Δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί καθώς δεν θα κλείσουν μόνο οι χερσαίες είσοδοι αλλά και οι αεροπορικές συνδέσεις και πρόκειται για μέτρο που απαιτεί μεγάλη μελέτη για να εφαρμοστεί.

-Περιορισμός στην εστίαση. Στο τραπέζι είναι να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ.

-Στο άμεσο διάστημα θα εξεταστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας να γίνεται νωρίτερα από τις 00:30. Πιθανόν και στις 22.00. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη προταθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

-Αύξηση της τηλεργασίας, στον ιδιωτικό τομέα.