ΑρχικήΕπικαιρότηταΈξαλλοι οι φαρμακοποιοί- Τα self test έφτασαν σε 25άδες, όχι σε ατομικές...

Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί- Τα self test έφτασαν σε 25άδες, όχι σε ατομικές συσκευασίες (video)

Οι φαρμακοποιοί καλούνται τώρα να μοιράσουν τα υλικά του τεστ σε ατομικά… σακουλάκια και εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Οι φαρμακοποιοί που μετά από δυσαρέσκεια και διαπραγματεύσεις δέχτηκαν απρόθυμα να μοιράσουν δωρέαν τα self test στους πολίτες, τώρα θα χρειαστεί να καταναλώσουν και χρόνο για να μοιράσουν σε ατομικές συσκευασίες τα self test, που τους παραδόθηκαν σε συσκευασία των 25 τεμαχίων, δηλαδή σε συσκευασία εργαστηρίου.

 

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς αναφέρει:

«Δέχομαι διαμαρτυρίες από φαρμακοποιούς, οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν στο εγχείρημα, αλλά εδώ πλέον υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία. Και φυσικά θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί να μπουν στο διαγωνισμό εταιρείες που δεν έχουν ατομικές συσκευασίες», καταλήγει.

Πώς είναι η συσκευασία

Η τελική σύνθεση του κιτ, γίνεται με υλικά που θα λαμβάνει ο φαρμακοποιός ένα-ένα, από 4 διαφορετικές συσκευασίες. Σε καθένα από αυτά τα 4 κουτιά περιέχονται:

1ο κουτί: 25 πλαστικές επιφάνειες με παραθυράκια “control” και μία οπή για να μπαίνει το αντιδραστήριο (ταινίες)

2ο κουτί: 25 βαμβακοφόροι στυλεοί (μπατονέττες) για τη λήψη του δείγματος

3ο κουτί: 25 σωληνάρια διαλύματος εκχύλισης (μικρά σωληνάρια που περιέχουν το αντιδραστήριο)

4ο κουτί: 25 πώματα, που προορίζονται για το σφράγισμα του σωληναρίου με το διάλυμα

Το σακουλάκι με το περιεχόμενο των υλικών του τεστ, θα παραδίδεται μαζί με ένα φυλλάδιο Α3 της εταιρείας Roche Diagnostics, με τίτλο: “Σύντομες οδηγίες για ατομική χρήση και από μη επαγγελματίες υγείας” και ένα ακόμη φυλλάδιο με έγχρωμες οδηγίες χρήσης της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, με τίτλο: “Self test – Γρήγορα και απλά”.