ΑρχικήΕπικαιρότηταΕδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς; Τον έχασαν πριν 23...

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς; Τον έχασαν πριν 23 μέρες!

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, εξακολουθεί να κρύβεται για να αποφύγει την φυλακή, καθώς καταδικάστηκε σε κάθειρξη δεκατριών ετών ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο πελάτης του πιστεύει πως είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου. 

Και πρόσθεσε «Μεγαλύτερη ποινή από το να εκτίσεις 5 χρόνια και μετά να ακυρωθούν δεν υπάρχει από αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε και ξέφυγε.

Δεν απάντησε αν βρίσκεται ή όχι στην Ελλάδα και τόνισε πως δεν έχει μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν.

«Τώρα τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες θα το δούμε πάλι», είπε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά.

Εξαφανισμένος από την 1η Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποπειραθεί να τον εντοπίσουν και αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, είχαν αποβεί άκαρπες. Η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

100 αστυνομικοί πλήρως έτοιμοι για τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου, είχε γίνει γνωστό ότι σε λιγότερο από μια ώρα, οι αστυνομικοί που αποτελούν την ειδική ομάδα δράσης της ΕΛ.ΑΣ, θα ενεργοποιούνταν, θα εντόπιζαν και θα οδηγούσαν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών όσα από τα μέλη της Χ.Α πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές της χώρας για να εκτίσουν την ποινή τους.

Ειδικότερα, διαδιδόταν ότι 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Τι προέβλεπε το σχέδιο της ΕΛΑΣ 

Τις προηγούμενες ημέρες είχε διαρρεύσει και το σχέδιο της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το οποίο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως σημείωναν αστυνομικές πηγές, παρέμενε σε ετοιμότητα για το σχέδιο σύλληψης, μόλις ανακοινώνονταν οι ποινές και κρινόταν ποιοι θα μεταφερθούν στις φυλακές. 

Σημειωνόταν ότι τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν πλέον τα ωράρια τους, τις συνήθειές τους και τα δρομολόγια τους και περίμεναν να ανακοινωθεί η τελική απόφαση από το δικαστήριο.

Ενδεικτική ήταν και η δήλωση του Σταύρου Μπαλάσκα της ΠΟΑΣΥ, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς αν η αστυνομία είναι έτοιμη να εντοπίσει και να συλλάβει, εφόσον χρειαστεί, τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, είπε: «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά στους χρυσαυγίτες. Με το που θα δοθεί εντολή, οι αστυνομικοί θα είναι στον διπλανό τοίχο».

Μάλιστα, είχε τονίσει πως εφόσον καταδικαστούν, οι αστυνομικοί, όταν τους εντοπίσουν, θα τους περάσουν χειροπέδες προκειμένου να τους οδηγήσουν στη φυλακή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ πρόσθεσε όμως πως στην περίπτωση που τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντισταθούν, τότε θα γίνει βίαιη προσαγωγή.