ΕΔΕ διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία του Βαρουφάκη

11 mins read

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν της καταγγελίας του Γιάνη Βαρουφάκη ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από άντρα των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, άντρας των ΜΑΤ τον έβρισε όταν εκείνος τον πλησίασε, προκειμένου να του πει να μη ρίχνουν οι αστυνομικές δυνάμεις άλλα δακρυγόνα στον κόσμο. «Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι”. “Αντε γ…”, μου απαντά. Του είπα ότι είμαι βουλευτής. “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…” μου απαντά», έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο κ. Βαρουφάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας του να παύσει προσωρινά όλους τους υπευθύνους των ΜΑΤ που ήταν στην περιοχή, έως ότου διερευνηθεί ποιος του επιτέθηκε λεκτικά. Η απάντηση του υπουργού ήταν αρνητική. Παρόλα αυτά, το αρχηγείο διέταξε ΕΔΕ για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης με ανάρτησή του στο Twitter ενημέρωσε ότι οι ισχυρισμοί του γραμματέα του ΜέΡΑ25 διερευνώνται.

Ο κ. Βαρουφάκης έγραψε και ένα δεύτερο tweet: «Κ. Χρυσοχοΐδη, η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε καθημερινά προς τον αυταρχισμό – το φυσικό περιβάλλον στο οποίο μέσα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού». 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα