Δωρεά $30.000 από την Ουγγαρία για τις βανδαλισμένες εκκλησίες της Λέσβου

14 mins read

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, και συγκεκριμένα το γραφείο του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε ότι προσφέρει οικονομική βοήθεια ύψους 30.000 δολαρίων για την αποκατάσταση των ζημιών σε εκκλησίες της Λέσβου που έχουν βανδαλιστεί από παράνομους μετανάστες.

Σε tweet του, ο αρμόδιος υφυπουργός Τristan Azbej αναφέρει: «Ελπίζω να περάσουν τα μηνύματά μας για την προστασία της χριστιανικής κληρονομιάς και την παράνομη μετανάστευση».

Η δωρεά προέρχεται από το πρόγραμμα της ουγγρικής κυβέρνησης Hungary Helps. Στην ιστοσελίδα της ουγγαρικής κυβέρνησης υποστηρίζεται ότι η ελληνική κοινότητα της χώρας προσέγγισε το γραφείο του Πρωθυπουργού ζητώντας βοήθεια για τους βανδαλισμούς ναών στη Λέσβο.

Το γραφείο του Ορμπαν προσθέτει:

«Φέτος, οι μετανάστες στο νησί επιτέθηκαν σε πολλά ιερά μέρη, διαμαρτυρόμενοι κατά του γεγονότος ότι οι ελληνικές αρχές εμποδίζουν την παράνομη μετανάστευσή τους στις πιο απομακρυσμένες χώρες της Ευρώπης. Μετά από πράξεις βανδαλισμού, πολλά λειτουργικά αντικείμενα και η επίπλωση των εκκλησιών έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η Ουγγαρία υπερασπίζεται σταθερά την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και του χριστιανικού πολιτισμού. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ληφθεί βοήθεια όπου υπάρχει πρόβλημα».

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Βίκτορ Όρμπαν δέχεται έντονες επικρίσεις καθώς χαρακτήρισε άδικη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που επιδίκασε αποζημιώσεις σε μαθητές από τη μειονότητα των Ρομά, που υποχρεώθηκαν να κάνουν μάθημα σε ξεχωριστές τάξεις από τους άλλους μαθητές, και μάλιστα δεσμεύτηκε να αλλάξει τον σχετικό νόμο, προκειμένου να αποτρέψει άλλες τέτοιες αποφάσεις στο μέλλον.

Παράλληλα, Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ανακοίνωσε πως προτίθεται να παραδώσει τις έκτακτες εξουσίες που του εκχωρήθηκαν με αφορμή τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, γεγονός που είχε προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.

Πιο αναλυτικά, ο Ούγγρος πολιτικός με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως «η κυβέρνηση προτίθεται να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο τις έκτακτες εξουσίες που της εκχωρήθηκαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη του μήνα».

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα