ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσκόπηση Pulse: Διψήφια η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχούν οι πολίτες για...

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφια η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχούν οι πολίτες για τα ελληνοτουρκικά

Η δημοσκοπική εταιρεία Pulse πραγματοποίησε έρευνα για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Ειδικότερα, σε ποσοστό 62% οι πολίτες απαντούν ότι ανησυχούν πολύ/αρκετά για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εξελίξεις. Μόλις το 16% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια και ακόμη 16% λένε ότι ανησυχούν λίγο/ελάχιστα έως καθόλου.

Οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα κινούνται σίγουρα/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση απαντά το 55% των πολιτών, ενώ το 36% λέει σε σίγουρα/μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση.

Όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό το 49% λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και η αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων, είναι σίγουρα/ μάλλον σε σωστή κατεύθυνση και το 39% απαντά σε σίγουρα/μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση για το πως αξιολογούν την επιλογή του πρωθυπουργού να προτείνει ως νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κ. Αικ. Σακελλαροπούλου, το 58% των  πολιτών απαντά σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά, 31% μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά.

 

Στην πρόθεση ψήφου η έρευνα της Pulse δίνει 38% στην ΝΔ (όσο είχε και στην προηγούμενη μέτρηση έναντι 25,5% στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 0.5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.