ΑρχικήΕπικαιρότηταΔήμαρχος Σαμοθράκης: Κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση η ακτοπλοϊκή εταιρεία

Δήμαρχος Σαμοθράκης: Κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση η ακτοπλοϊκή εταιρεία

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Θανάσης Βίτσας, αναφορικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο νησί με τον εγκλωβισμό εκατοντάδων ταξιδιωτών, χαρακτήρισε ως καταστροφική για την τοπική κοινωνία την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης.

Όσον αφορά την κατάσταση με τον εγκλωβισμό των τουριστών στη Σαμοθράκη ο κ. Βίτσας τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι υπάρχει εκτόνωση χάρη σε δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες που έσπευσαν να εξυπηρετήσουν την κατάσταση.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη. “Σήμερα έχουμε δρομολόγια… Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο και μεθαύριο, αυτή η αβεβαιότητα θα φέρει επιπλέον καταστροφικές επιπτώσεις” ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Ο Θανάσης Βίτσας συνέχισε λέγοντας πως “δεκαπενταύγουστο βουλιάζαμε από κόσμο, και αυτές τις ημέρες η εικόνα είναι Ιουλίου, είναι τεράστια η διαφορά” επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις επαγγελματιών του νησιού ότι ακυρώσεις των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου στη Σαμοθράκη αγγίζουν το 80% με 90%.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης κατηγόρησε ως κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση την τοπική ακτοπλοϊκή εταιρεία, που είναι απούσα από τα τεκταινόμενα στο νησί, καθώς μόνο ένα μικρό της πλοίο εκτελεί δρομολόγιο χωρίς να βοηθάει σημαντικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ