Δίκη Χρυσής Αυγής – Κ. Πλεύρης: «Να εξαιρεθεί όλο το δικαστήριο εκτός της εισαγγελέως»

18 mins read

Ο συνήγορος του Γ. Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ζήτησε την εξαίρεση όλης της έδρας του δικαστηρίου, των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της σύνθεσης, πλην της εισαγγελέως και του αναπληρωτή εισαγγελέα.

Όπως είπε «Ερχόμενος στην αίθουσα σχημάτισα την εντύπωση ότι εισέρχομαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επαναστάσεως, όπου υπήρχαν πλήθη» και πρόσθεσε: «Ελπίζω να εγγυηθείτε τη σωματική μου ακεραιότητα».

Και συνέχισε: «Η Έδρα λέει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικασθεί και όλες οι δημόσιες αρχές περιλαμβανομένων των ΜΜΕ πρέπει να τηρούνται. Εδώ έχουν παραβιαστεί υπό την ανοχή του δικαστηρίου. Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου, από την ΠτΔ, που απεφάνθη ότι νίκησε η δημοκρατία. Από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Αυτό μας δημιουργεί την αλγεινή εντύπωση ότι διακινδυνεύει την αμεροληψία. Ελπίζω να μην έχετε επηρεαστεί.

Αλλά δεν απαιτείται ούτε ένδειξη ούτε απόδειξη, αρκεί η απλή υπόνοια. Και εμείς έχουμε αυτή την υπόνοια. 

Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πίνακες που έλεγαν ότι «δεν είναι αθώοι». Η Ένωση Δικαστών και εισαγγελέων δήλωσε ικανοποιημένη για τη δίκη. Η δίκη αυτή είναι ποινική αλλά με την ανοχή σας μεταβλήθηκε σε πολιτική δίκη. Και αυτή η ανοχή σας μας δίνει την υπόνοια ότι πρόκειται περί επιδικομασίας. Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαστη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι.

Ταυτόχρονα οι ίδιες εφημερίδες στρέφονται κατά της εισαγγελέως  επειδή δεν συμφώνησε με την άποψη του μιντιακού κατεστημένου. Γράφουν σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα έχουν αναστολή. Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Δεν είδατε τις παρανομίες, δεν κάνατε μια δήλωση. Το δικαστήριο είναι ποινικό όχι πολιτικό. Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο  ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις. Αλλά δεν υπάρχει νόμος που να τα απαγορεύει. Καλύτερα να τους εκτελούσατε. Καμία σχέση με τη Νυρεμβέργη που λένε. Εδώ δεν δικάζονται άνθρωποι για πόλεμο. Εδώ δικάζονται άνθρωποι που παρανόμησαν. Η πρόταση της εισαγγελέως έχει βαρύτητα γιατί η εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δημοσίου. Το δικαστήριο εξυπηρετεί την ιδέα της Δικαιοσύνης.

Οι δικηγόροι έχουν προπηλακιστεί, εγώ είμαι ο πρώτος που κατηγόρησε τη ΧΑ για αξιόποινες πράξεις. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που κατηγόρησα τη Χρυσή Αυγή, δεν ανήκω σε αυτούς, μου έχει επιτεθεί ο Κασιδιάρης. Δεχθήκατε μια κατάσταση που παραβιάζει ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας, δια της ανοχής. Αυτοί είναι οι λόγοι που ζητούμε να εξαιρεθεί όλο το δικαστήριο σας πλην της εισαγγελέως. Πολιτικοποιήσατε μια ποινική δίκη.»

Facebook Comments

Τελευταία Νέα