Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή στη συνεδρίαση- Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά

12 mins read

Πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά που ζητούν οι καταδικασθέντες και το Εφετείο διέκοψε τη συνεδρίασή του. Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί θα συνεχιστεί η συνεδρίαση, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση σχετικά με την αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικών.

Η απάντηση της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τις «σφοδρές» επιθέσεις που δέχτηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης σχετικά με την πρόταση της για τα ελαφρυντικά, απάντησε: «Παραμένω πιστή στην πρόταση μου στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου».

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία είχε εισηγηθεί απαλλαγή για την εγκληματική οργάνωση, με την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε το λόγο, προκειμένου να τοποθετηθεί.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιποψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πιστή στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου» σημείωσε.

Και συνέχισε: «Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσης του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις 

Να σημειωθεί ότι παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παραμένει σε ετοιμότητα για το σχέδιο σύλληψης μόλις ανακοινωθούν οι ποινές και κριθεί ποιοι θα μεταφερθούν στις φυλακές. 

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν πλέον τα ωράριά τους, τις συνήθειές τους και τα δρομολόγια τους και περιμένουν να ανακοινωθεί η τελική απόφαση από το δικαστήριο.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα