Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή για όλους πλην Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας

7 mins read

Αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες – πλην Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου τοποθετούμενη επί του αιτήματος αναστολής όλων των καταδικασθέντων, πλην του Γιάννη Λαγού και του Γιώργου Ρουπακιά, και θα προτείνει σε ποιους θα δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.

Όπως εκτιμά η εισαγγελέας,  οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής δεν κρίνονται ύποπτοι φυγής και πως δεν προκύπτει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Κατά την πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας ξεκαθάρισε πως ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Έπειτα θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης. Από τη διάρκεια των αγορεύσεών τους θα εξαρτηθεί αν οι δικαστές αποφασίσουν για το αίτημα το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της επόμενης συνεδρίασης, την Τρίτη.

Η απόφαση των δικαστών θα καθορίσει ποιοι εκ των καταδικασθέντων πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές και ποιοι όχι, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα