ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιέλυσαν το γραφείο της Κεραμέως - Με «καλά ξεμπερδέματα» προειδοποιεί ο Ρουβίκωνας...

Διέλυσαν το γραφείο της Κεραμέως – Με «καλά ξεμπερδέματα» προειδοποιεί ο Ρουβίκωνας (video)

Η αναρχική οργάνωση «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησε νωρίτερα επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

 

Μέλη της «Φοιτητικής Ομάδας» του «Ρουβίκωνα» βανδάλισαν με μπογιές το πολιτικό γραφείο της κ. Κεραμέως στο Χαλάνδρι. Στο βίντεο που ανήρτησαν οι νεαροί εμφανίζονται να αναγράφουν συνθήματα στους τοίχους έξω από το γραφείο της υπουργού και ακολούθως πετούν μαύρη μπογιά στην πόρτα του γραφείου.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=VlDLeBxauKk

Το γεγονός σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας: «Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια».

Η κ. Κεραμέως έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter για την επίθεση:

«Πριν από λίγο το πολιτικό μου γραφείο δέχτηκε επίθεση. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα.»

Και συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  ΕΛ.ΑΣ. είχε διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για επιθετικές ενέργειες σε πανεπιστήμια και γραφεία πολιτικών, ως αντίδραση στην εκκένωση της κατάληψης του κτιρίου «Βανκούβερ» στα Εξάρχεια αλλά και ότι οι αντιεξουσιαστές ετοιμάζουν συντονισμένες ενέργειες εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

Καλαϊτζίδης για την επίθεση: «Καλά ξεμπερδέματα»

Το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», Γιώργος Καλαϊτζίδης, έγραψε στο Facebook για την επίθεση στο γραφείο της κ. Νίκης Κεραμέως:

«Παρέμβαση πρίν λίγο της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Κεραμέως στο Χαλάνδρι.

Είχαμε πει πως η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά μετά την διήμερη εκδήλωση ανοιχτού καλέσματος που πραγματοποιήσαμε.

Αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα μέσα από τις δράσεις που θα γίνουν.
Καμία σύλληψη δεν μας σταματάει. Είμαστε πολλοι-ες και συνεχώς γινόμαστε περισσότεροι-ες.
ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.

Υ.Γ. Κάθε σύλληψη κάθε προσαγωγή και κάθε επίθεση που δεχόμαστε φέρνει και άλλον κόσμο στις τάξεις μας.»

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=497288774159475&id=100016350693712