ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιαμαρτυρίες στις περιοχές που μεταφέρουν μετανάστες

Διαμαρτυρίες στις περιοχές που μεταφέρουν μετανάστες

Έχουν ήδη ξεκινήσει να υπάρχουν αντιδράσεις στις περιοχές που μεταφέρονται μετανάστες στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Ήδη σήμερα το πρωί έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας το αρματαγωγό «Ικαρία» με 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη, οι οποίοι πρόκειται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η επιχείρηση εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών με περίπου 4000 μετανάστες να έχουν μεταφερθεί τους τελευταίους δυο μήνες στην ενδοχώρα, όπως στο χωριό Νέα Καβάλα του Δήμου Παιονίας.

Στο ήδη επιβαρυμένο camp της Νέας Καβάλας μεταφέρθηκαν επιπλέον από τη Λέσβο περίπου χίλιοι πρόσφυγες. Αν και η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι θα φιλοξενούνταν εκεί για είκοσι μέρες, εντέλει μέχρι και σήμερα βρίσκονται εκεί με τους κατοίκους να αντιδρούν καθώς, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συμβίωσή μαζί τους. Η δημοτική αρχή, υποστηρίζει ότι οι υποδομές είναι ελλιπείς και ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στην Αξιούπολη, το Πολύκαστρο και τη Νέα Καβάλα συνολικά οι πρόσφυγες ξεπερνούν τους δυο χιλιάδες.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης δήλωσε ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 50 με 100 κατοίκων. «Τρομερά δυσανάλογος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό του Δήμου. Πάγιο αίτημά μας και το μεταφέρουμε συνεχώς στην κυβέρνηση ότι πρέπει επιτέλους να ισχύσει και να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορεί ο μικρός Δήμος Παιονίας να φιλοξενεί έναν τέτοιο αριθμό προσφύγων όταν άλλες περιοχές της χώρας μας δεν έχουν καμία δομή και δεν φιλοξενούν κανέναν πρόσφυγα», επισημαίνει ο δήμαρχος.