ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημοσκόπηση Pulse: Ανήσυχοι οι Έλληνες για τον κορωνοϊό - Η αξιολόγησή τους...

Δημοσκόπηση Pulse: Ανήσυχοι οι Έλληνες για τον κορωνοϊό – Η αξιολόγησή τους για τα μέτρα

Ανήσυχοι για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δηλώνουν 7 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Οκτωβρίου της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη. 

Το ποσοστό 70% των ανησυχούντων για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά το 78% του Απριλίου στην έξαρση του πρώτου κύματος. 

Πάνω από τους 8 στους 10 ηλικιωμένους πολίτες δηλώνουν αρκετά έως πολύ ανήσυχοι από την επιδημία του COVID-19. Πάντως, στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων όλων των ηλικιακών κατηγοριών κρίνει ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας το 70% συνολικά των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%) ή αρκετά (28%) έναντι 66% συνολικά στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου. Το 14% απαντά μέτρια (έναντι 17% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 9% συνολικά απαντά λίγο (4% – σταθερό), ή ελάχιστα ή καθόλου (5% έναντι 7%) και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 6%).

Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε, το 36% εκτιμά πως είναι λογικά/ό,τι πρέπει, ενώ το 32% που πιστεύει ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα. 11% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 60% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 12% μέτρια, το 14% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 14% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 30 με 44 ετών το 59% των ερωτώμενων δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 20% μέτρια, το 12% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 45 με 59 ετών το 76% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 13% μέτρια, το 8% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 60 ετών και άνω το 83% των πολιτών δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 9% μέτρια, το 4% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά στην απόφαση της δίκης των στελεχών της Χρυσής Αυγής, το 49% απάντησε ότι ήταν όπως την περίμεναν, ενώ το 30% ότι ήταν πιο επιεικής από ό,τι την περίμεναν. Επίσης, το 11% απάντησε ότι ήταν πιο αυστηρή από ό,τι την περίμεναν και 10% απάντησε δεν ξέρω/δεν γνωρίζω.

Επιπλέον, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό οι πολίτες απάντησαν κατά 47% πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. 

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 18 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με 41,5 έναντι 23,5.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse.