Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17,1% της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Το 72% υπέρ των μέτρων κατά του κορωνοϊού

12 mins read

Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της INTEVIEW , ενώ οι πολίτες φοβούνται περισσότερο τον κορωνοϊό από την ύφεση, καθώς το 72% τάχθηκε υπέρ των μέτρων όσο κρατάει η πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της INTEVIEW για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ η ΝΔ προηγείται με 17,1 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 39,1% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα τον ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ το 22% θα εμπιστεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ    39.1%

ΣΥΡΙΖΑ 22.0%

ΚΙΝΑΛ   6.9%

ΚΚΕ   4.7%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%

ΜεΡΑ25  2.7%

ΑΛΛΟ   6.1%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ  11.0%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ  2.4%

Αναφορικά με τον κορωνοϊό ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 52%), είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, ενώ το κλείσιμο της αγοράς (55%) και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (48%) προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία από τα υφιστάμενα μέτρα του Lockdown.

Την ίδια ώρα ποσοστό 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία. Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%) ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) κι έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%) εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. 53% των ερωτηθέντων φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

Σχετικά με την Τουρκία και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν.

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Έξι υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέδειξαν οι ερωτώμενοι ως τους πιο αποτελεσματικούς.

Πρώτος έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 6,4 και ακολουθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 6,3. Έπειτα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με 6,2% και ακολουθούν Κωστής Χατζηδάκης (6,1), Μάκης Βορίδης (5,9) και Χρήστος Σταϊκούρας (5,6%).

Facebook Comments

Τελευταία Νέα