ΑρχικήΕπικαιρότηταΔερμιτζάκης: «Ανησυχητικός ο μεγάλος αριθμός θανάτων στην Ελλάδα»

Δερμιτζάκης: «Ανησυχητικός ο μεγάλος αριθμός θανάτων στην Ελλάδα»

O καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, χαρακτήρισε «ανησυχητικό» τον σταθερά αυξημένο αριθμό νεκρών λόγω covid-19, αναλογικά με τα κρούματα. 

Μίλώντας στον «Θέμα 104,6», ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε ότι το γεγονός ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. 

Χαρακτηριστικά ανάφερε ότι «Ίσως η διασπορά να είναι μεγαλύτερη»,σημειώνοντας ότι ο αριθμός θανάτων στη χώρα μας κατά την κορύφωση της επιδημίας είναι πολύ υψηλός συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό και την συζήτηση για το αν βιάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, ο κ. Δερμιτζάκης ήταν κάθετος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ασφαλή εμβόλια, ενώ σημείωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να έχουν την ελευθερία να λειτουργούν χωρίς εξωτερικές πιέσεις.

«Η κριτική που ασκείται τώρα δεν είναι εποικοδομητική», σχολίασε ο κ. Δερμιτζάκης και συνέχισε ότι είμαστε στη φάση που πρέπει να καλλιεργείται η εμπιστοσύνη ως προς το εμβόλιο και με αυτή η κριτική δεν βοηθάει. «Ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεμβάσεις δεν κάνουν καλό», σημείωσε χαρακτηριστικά.