Δερμιτζάκης «ισοπεδώνει» Βόβολη: «Ντροπή να δίνεται βήμα σε ακραίους» (video)

17 mins read

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης χαρακτήρισε ως «ντροπή να δίνεται βήμα σε τέτοιες ακραίες προσωπικές απόψεις» την εμφάνιση του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη ο οποίος τάχθηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού κατά τη χρήση μάσκας στα σχολεία.
Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου πραγματοποίηθηκε ένα άτυπο debate ανάμεσα στην Πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς και στον καρδιολόγο Φαίδωνα Βόβολη για τη χρήση της μάσκας στα παιδιά και το αν και κατά πόσο τα προστατεύει. Ο κ. Βοβόλης τάχθηκε κατά της χρήσης των μασκών σε παιδιά επικαλούμενος δήθεν επιστημονικά στοιχεία, λέγοντας ότι δεν μεταδίδουν τα παιδιά, ότι μπορεί να πάθουν από σταφυλόκοκκο και δερματίτιδες μέχρι να έχουν ζαλάδες από την… ελλιπή οξυγόνωση λόγω της χρήσης μάσκας, ότι και εποχική γρίπη είχε μεγάλο αριθμό και ότι «ένας υγιής άνθρωπος δεν χρίζει μάσκας, είναι γνωστό και στον ΠΟΥ», κ.ά.

Ο κ. Δερμιτζάκης εξοργίστηκε με την παρουσία του κ. Βόβολη και έγραψε στο Facebook: 
Ειδα χθες οτι κάποιο κανάλι, στο βραδινό δελτίο, έδωσε βήμα σε κάποιο φανατικό «επιστήμονα» ο οποίος με την κατάχρηση της ιδιότητας του παρουσίασε με εντελώς ατεκμηρίωτο τροπο τα «δήθεν» επιστημονικά στοιχεία, και παρερμηνεύοντας και παραποιώντας τις οδηγίες του ΠΟΥ τάχθηκε εναντίον των μασκων στα παιδια.
Ειναι ντροπή να δίνεται βήμα σε τέτοιες άκραιες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ αποψεις. Οι επιστημονες που βγαίνουμε στην τηλεόραση δεν εκφράζουμε προσωπικές αποψεις αλλα με βάση τις τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδοχές και την εμπειρια μας κάνουμε εκτιμήσεις. Η επιστημη δε γινεται με debates για τα επιστημονικά δεδομένα στην τηλεόραση και ο γιατρός αυτός δεν θα ειχε ποτέ θέση σε σοβαρές επιστημονικές συζητησεις σε συνέδρια για τον απλούστατο λόγο οτι δεν αποδέχεται τις επιστημονικες αποδείξεις και στοιχεία.
Ας σοβαρευτούμε καποια στιγμή και να προσέχουμε σε ποιους δίνουμε βήμα. Με τον ίδιο τροπο που δε δίνουμε βήμα σε ακραίες πολιτικές θέσεις κάποιων κομμάτων, η σε αποψεις τρομοκρατών με άκραιες αντικοινωνικές θέσεις, έτσι δεν μπορούμε να δίνουμε βήμα σε τοξικές και επικίνδυνες ψεύτο-επιστημονικες θέσεις
https://www.facebook.com/dermitzakis/posts/10223606077890300
Σημειωτέον ότι ο γιατρός που παρουσιάζεται ως αρνητής της μάσκας στα παιδιά έχει βρεθεί ήδη από τον Μάρτιο στο πειθαρχικό του ΙΣΑ. O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με ανακοίνωσή του, καταδίκασε τότε τις απόψεις που εξέφρασε ο γιατρός καρδιολόγος και μέλος του, Φαίδων Βόβολης, προαναγγέλλοντας «πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις».

Facebook Comments