ΑρχικήΕπικαιρότηταΔείτε το στρατιωτικό εργοστάσιο που παράγει αντισηπτικά και μάσκες (photos)

Δείτε το στρατιωτικό εργοστάσιο που παράγει αντισηπτικά και μάσκες (photos)

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησε σήμερα διαδοχικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου (ΣΕ) στον Πειραιά και της 441 Αποθήκης Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (ΑΒΥΥ) στην Αθήνα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνοδευόταν  από τον υφυπουργό, Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Ο υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικώς για τις παραγωγικές δυνατότητες και τις ανάγκες παραγωγής και προώθησης που έχουν καλύψει τα στρατιωτικό εργοστάσια τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο πλαίσιο αντιμετωπίσεως του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”.

 

 

στρατιωτικό εργοστάσιο
Μετά το πέρας της επισκέψεως, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η εικόνα ήταν εντυπωσιακή, τόσο στο 700 ΣΕ, το εργοστάσιο Ένδυσης και Υπόδησης στην Δραπετσώνα, που παράγει σήμερα μεταξύ άλλων και τις υγειονομικές μάσκες που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και ευρύτερα τις ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας όσο και στην 411 ΑΒΥΥ όπου παρασκευάζονται αντισηπτικά σε ατομικές, αλλά και σε μεγαλύτερες συσκευασίες και διανέμονται σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλη την επικράτεια, για να διατεθούν στους νεοσύλλεκτους οπλίτες.

Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στο στρατιωτικό εργοστάσιο που παράγονται μάσκες και αντισηπτικά [εικόνες]

Ο ΥΕΘΑ τόνισε πως το προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν για να για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των υπολοίπων που χρειάζονται τα υλικά αυτά και έδωσε τα εύσημα στους διοικητές των μονάδων για το συντονισμό αυτό του μεγάλου έργου.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, σχετικά με τις πληροφορίες, πως ανάμεσα στους μετανάστες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα παράλια της Μικράς Ασίας και έχουν σκοπό να προωθηθούν στα δικά μας εδάφη, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν την νόσο του κορωνοϊου, είπε πως ακόμα και αν δεν υπήρχαν αυτές οι πληροφορίες θα ήταν εύλογο να πιθανολογήσει κανείς, ότι σε αυτό τον πληθυσμό πιθανώς να υπάρχουν και ασθενείς από τον κορωνοϊό.

 

στρατιωτικό εργοστάσιο

 Προστατεύουμε τα σύνορά μας με μεγάλη αποφασιστικότητα

Ο συναγερμός δεν έχει λήξει! Όπως έχω τονίσει πάρα πολλές φορές επανειλημμένως, η συνεργασία στο εσωτερικό του υπουργείου με την πολιτική ηγεσία – τον υφυπουργό που είναι εδώ κοντά μας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά κατ’ επέκταση και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την ελληνική αστυνομία και το λιμενικό Σώμα με το υπουργείο Ναυτιλίας, είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω ότι αποδίδει.” 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ