Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

11 mins read

Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα προς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι υποχρεωμένοι τελικά να μπαίνουν σε 14ημερα καραντίνα όταν πατούν επί βρετανικού εδάφους.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοινώθηκε η λίστα με τις 60 περίπου χώρες που από τις 10 Ιουλίου θα γίνονται δεκτοί στην Βρετανία οι ταξιδιώτες τους χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης αυτοαπομόνωσης.

Μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβανόταν σε αυτό τον κατάλογο.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών είχε δηλώσει ότι «Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», σημειώνοντας «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Δείτε τη λίστα από την ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης:

Οι παραπάνω χώρες αναμένεται να χωριστούν στη συνέχεια σε «πράσινες» και «πορτοκαλί», ανάλογα με τη διασπορά του κοροναϊού και τις τυχόν συμφωνίες που έχει κάνει η βρετανική κυβέρνηση με τις χώρες αυτές. Η Ελλάδα αναμένεται να είναι ανάμεσα στις «πράσινες» χώρες, ενώ η Γαλλία – για παράδειγμα – θα βρίσκεται ανάμεσα στις «πορτοκαλί».

Όπως αναφέρει  το Sky News, εκτός της λίστας της Βρετανίας είναι: οι ΗΠΑ, η Σουηδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν, και το Μπανγκλαντές. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι από τη λίστα λείπει και η Πορτογαλία.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο – είτε είναι Βρετανοί πολίτες είτε ξένοι – θα πρέπει να συμπληρώνουν έγγραφο PLF (Passenger Locator Form).

Facebook Comments