Βίντεο – ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που απέτρεψε την σύλληψη διαδηλωτή

18 mins read

Έρχονται στο φως της δημοσιότητας δύο αποκαλυπτικά βίντεο-ντοκουμέντα, που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες συνδικαλιστικών Ενώσεων και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι άνδρας της ΕΛΑΣ, αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, απέτρεψε σύλληψη διαδηλωτή στα επεισόδια της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο άνδρας,  ο οποίος φορά μπεζ μπλουζάκι, όπως φαίνεται στο βίντεο πλησιάζει τους αστυνομικούς που κρατούν διαδηλωτή και σπρώχνει έναν άνδρα της ομάδας «Δράση».

Παράλληλα, ο ίδιος άνδρας με πολιτικά φαίνεται σε δεύτερο βίντεο να πλησιάζει ομάδα αστυνομικών, να ακουμπά το χέρι του στον ώμο του ενός και τελικά τους «πείθει» να τον αφήσουν ελεύθερο.

Στο βίντεο φαίνεται πως ο άνδρας συνοδεύεται από δύο ακόμη πρόσωπα, επίσης με πολιτικά.

Ο αστυνομικός κρατείται στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, όπου προσήλθε οικειοθελώς, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες συνδικαλιστών αστυνομικών, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαιώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, πράγματι ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».

 

Η καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «εκφράζει τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».

 

Σε βάρος του αξιωματικού (υπαστυνόμου), υπέβαλε μήνυση για απελευθέρωση κρατουμένου ο επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ, γι’ αυτό αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα» τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα