ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτά είναι τα fake news για τον κορωνοϊό που εξετάζουν οι εισαγγελείς

Αυτά είναι τα fake news για τον κορωνοϊό που εξετάζουν οι εισαγγελείς

Μετά από μια σειρά σχετικών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοιό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έδωσε εντολή στα στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, να μεταφέρουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υλικό με τουλάχιστον 10 αναρτήσεις και φωτογραφίες από το διαδίκτυο για ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Αυτές οι αναρτήσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, κείμενα που αναφέρουν πως «δεν υπάρχει κορονοϊος», πως σκοπός είναι «ο έλεγχος των πολιτών» και «το τσιπάρισμα των ανθρώπων». Στις αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σε ένα από τα επίμαχα κείμενα που έχει αναρτηθεί σε ιστόποτο που εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές, αναφέρεται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο ιός δεν ειναι θανατηφόρος ειναι μια απλή ίωση και τίποτα παραπάνω και αντιμετωπίζεται όπως το απλό κρυολόγημα… Τα υπόλοιπα είναι για να εφαρμόσουν το κόλπο. Το τι μας ετοιμάζουν οι ψυχαπαθείς και τι μπορεί να ρίξουν για να τρομοκρατήσουν κανείς δεν ξέρει ακριβώς. Αυτο που μας λένε ότι από τον Οκτώβριο έρχεται ξανά ο κορωνοιός λες και τώρα δεν υπάρχει δείχνει ότι κάτι πιο δυνατό ετοιμάζουν και σίγουρα επικίνδυνο».

Σε άλλη παράγραφο επίμαχης ανάρτησης, αναφέρεται πως «μας άρχισε τους περιορισμούς και θα συνεχίσει να τρομοκρατεί για να εφαρμόσουν την μάσκα της ΥΠΟΤΑΓΗΣ σε κάθε μας βήμα ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους διότι η μάσκα είναι ο ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ αποδοχής των προβάτων για το επερχόμενο εμβόλιο που θα μειώσει τον πληθυσμό».