Ασκήσεις προσομοίωσης για τον μαζικό εμβολιασμό των Ελλήνων

12 mins read

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης,  και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησαν για την προετοιμασία εμβολιασμού στην Ελλάδα που θα περιλαμβάνει και ασκήσεις προσομοίωσης. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο iatropedia.gr ανάφερε χαρακτηριστικά «Δουλεύουμε όλοι 20 ώρες το 24ωρο. Τα πράγματα είναι αρκετά πιεστικά, όμως, θα είμαστε έτοιμοι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου για να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό», ανέφερε.

Τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα έχουν εντοπιστεί. Είναι έτοιμοι χώροι, σε υπάρχουσες δομές της πρωτοβάθμιας, δηλαδή σε κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ. Αυτές τις μέρες μεταφέρονται όλα τα υλικά που απαιτεί η υποδομή για τη διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, το σύστημα που δημιουργείται θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει 2.117.440 εμβολιασμούς ανά μήνα, με τελικό στόχο να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωσε στην ίδια πηγή, ότι για να ελαχιστοποιηθούν τα απρόοπτα και οι αναποδιές της τελευταίας στιγμής, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν στην Ελλάδα ασκήσεις προσομοίωσης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όλη την αλυσίδα των εμβολιασμών:

«Θα κάνουμε προσομοίωση των εμβολιασμών, που θα περιλαμβάνει όλη την αλυσίδα: από την παραλαβή των εμβολίων από τη φαρμακαποθήκη, τη μεταφορά στα ψυγεία των υγειονομικών περιφερειών και από εκεί τη διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Θα γίνουν προσομοιώσεις και στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς η ταχύτητα καθίσταται σημαντική, ώστε να εμβολιαστεί γρήγορα και με ασφάλεια όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και συγκεκριμένα 2 εκατομμύρια Έλληνες ανά μήνα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα