Απόρριψη της αίτησης Λαγού προτείνει η εισαγγελέας

7 mins read

Νέα σύνθεση ανέβηκε στην έδρα, προκειμένου να δικάσει την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός. Ωστόσο, η πρόεδρος της νέας σύνθεσης, Μαρία Βετούλα – Σιμιτζή δήλωσε κώλυμα καθώς, όπως ανέφερε, είχε οριστεί δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στη κύρια ανάκριση.

Επομένως, το κώλυμα της προέδρου θα πρέπει να κριθεί από άλλη σύνθεση.  Μάλιστα, μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Γιάννης Λαγός είπε «έτσι μπράβο έναν έναν τους στέλνουμε σπίτι τους».

Εν τέλει, τρίτη σύνθεση ανέβηκε, ώστε να εξετάσει την αίτηση εξαίρεσης του Γιάννη Λαγού καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αποχής της κυρίας Σιμιτζή.

Η συζήτηση της αίτησης άρχισε με την εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία πρότεινε την απόρριψη της με το σκεπτικό «δε βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά αλλά σε υπόνοιες».

Η εισαγγελέας έκρινε πως η αίτηση είναι αόριστη και πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη και αόριστη αλλά και διότι ασκείται καταχρηστικά.

Νωρίτερα ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνος Πλεύρης είχε ζητήσει την εξαίρεση όλης της έδρας πλην της εισαγγελέως.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα