«Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και ειρήνη για τον 21ο αιώνα» το νέο βιβλίο της Α. Διαμαντοπούλου

14 mins read

Το βιβλίο της Άννας Διαμαντοπούλου «Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και ειρήνη για τον 21ο αιώνα», μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Μάκη Προβατά, μόλις κυκλοφόρησε!

«Ένα γενναίο βιβλίο που προσφέρει καίριες αναλύσεις πάνω στις μεγάλες τάσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας, πάνω στο πώς φτάσαμε ως εδώ, πάνω στις συνέπειες των παλαιότερων πολιτικών μας επιλογών. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η Άννα δεν περιορίζεται στην ανάλυση του παρελθόντος. Αντιθέτως, προσφέρει συγκροτημένες και απτές ιδέες για την ανανέωση της πολιτικής, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα βιβλίο όσο πρέπει εικονοκλαστικό, ένα βιβλίο που αρνείται πεισματικά την προσκόλληση σε ξεπερασμένα διανοητικά σχήματα. Αλλά πάνω απ’ όλα, ένα βιβλίο-έκκληση για δράση, προς όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ευρώπης και της δημοκρατίας», αναφέρει στον πρόλογο του ο Ζοζέπ Μπορρέλ, Aντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Από τον πρόλογο της Άννας Διαμαντοπούλου:

«Το πρώτο αυτοκίνητο που είχα ποτέ ήταν ένα γαλάζιο Ντεσεβό. Όπως όλα τα πρώτα πράγματα στη ζωή μας, το αγάπησα πολύ. Μ’ αυτό ξεκίνησα τα ταξίδια της ζωής μου και της πολιτικής. Κοντινά, μακρινά, όλα σπουδαία, γιατί κάθε ταξίδι, κάθε σταθμός και κάθε στάση είναι μια περιπέτεια κι ένα βιβλίο. Απ’ αυτά τα βιβλία, έχτισα και χτίζω μια βιβλιοθήκη γεμάτη ιδέες, εμπειρίες, χαρές και πληγές, ανθρώπινες συμπεριφορές, ανατροπές, εμμονές – αλλά και αλλαγές βαθιές, γύρω μου και μέσα μου. Ήπειροι, χώρες, πόλεις, χωριά, εποχές, ιδέες και άνθρωποι – τόσοι άνθρωποι, ο καθένας ένας κόσμος μόνος του, πρόσθεταν και προσθέτουν κομμάτια σ’ αυτό το παζλ που είναι η δική μου ανάγνωση για τον κόσμο».

Από τον πρόλογο του Μάκη Προβατά:

«Αυτό είναι ένα βιβλίο που στην πραγματικότητα απευθύνεται στον αναγνώστη σε μια εποχή όπου όσο ποτέ άλλοτε είναι σημαντικό ο άνθρωπος να εκπαιδεύσει και ο ίδιος τον εαυτό του… Άλλωστε, το θέμα δεν είναι απλά αυτό που ξέρουμε σήμερα, το βασικό ζήτημα είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ξέρουμε σήμερα. Με αυτό ασχολείται το βιβλίο».

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα